suck

Ibland vill jag bara sluta känna, sluta känna känslor. Det är ju bara jobbigt att bry sej, varför måste jag alltid vara så himla engagerad i allt?
Men jag vill inte vara arg, det är så hemskt.
Jag vill inte vara glad, det är så falskt.
Jag vill inte vara ledsen, det är så svagt.
Jag vill inte vara sur, det är så fult.
Jag vill inte vara kär, för det är så fint.
Jag vill vara din, men det går inte.
Vad livet är svårt ibland.


sing for life

Han är så sjukt härlig, johnny cash. Tänk att han missionerade så genom sina låtar. Det vill jag också göra.
Låt oss kristna bli mer frimodiga. Vi lever i en värld där man säger att man accepterar allt och tycker själv att man är väldigt färstående. Detta gör att man är väldigt stolt över sig själv och känner sig öppen och bra. Men sanningen är att världen idag har mycket svårt för kristna som lever ut sin tro. Vi kritiseras och hånas. Mycket av det beror nog på att man har fördomar, dessa fördomar kan vi inte ändra på om vi inte går ut och missionerar, visar hur, vilka och varför vi är.
Vi vet aldrig när Jesus kommer tillbaka, han kan komma innan jag skrivit klart detta inlägg eller om tjugo tusen år. Det vet vi inte. Men personligen tror jag inte att han kommer än. Det står att vi ska berätta om gud för alla, det har vi inte gjort. Vi måste missionera mera!
Det finns dagar då jag verkligen inte orkar mera, då jag vill att jesus ska komma nu och jag bara vill glömma allt som inte har med honom att göra. Dagar då det världsliga blir så jobbigt att Jesus är det enda som styrker. Tänk att det finns människor, (tex vissa som läser detta) som inte har den tryggheten. Då vill jag bara säga en sak till er, Jesus älskar er, ni har hört det innan och ni vill inte bry er, men tänk efter, ni har allt att vinna.
peace!

johnny cashThere are some things
(There are some things)
That I may not know
(I may not know)
There are some places
That I cannot go
But I am sure
(But I am sure)
Of this one thing
(Of this one thing)
That God is real
For I can feel
Him in my soul

Oh yes God is real
(Yes God is real)
He's real in my soul
(Real in my soul)
Yes God is Real
For he has washed
And made me whole
Oh his love for me
(His love for me)
Is just like pure gold)
(Just like pure gold)
Yes God is real
For I can feel
Him in my soul

Oh Come over here
(Come over here)
Oh where I am
(Where I am)
Oh feast of the Lord
(Feast of the Lord)
Is going on
(Going on)
Where we're gonna drink
From the fountain
(Drink from the fountain)
That never runs dry
I'm going to shout
(Shout troubles over)
Bye and Bye

I'm free
Praise the Lord I'm free
No longer bound
No more chains holding me
My soul is resting
Its just a blessing
Praise the Lord
Hallelujah I'm fre
I'm free
I'm free
I'm free....hallelujah

johnny cash - my God Is Real yes God Is Real

things will happen but not to me

Jag funderar på att ändra lite i designen på min blogg.. En bild på mej i headern kanske? (ego? nää)
Vet inte alls, antar att jag inte borde bekymra mej eftersom ingen läser vad jag skriver. Eller jo, vissa som kommenterar anonymt läser ju tydligen den. Jag står för vad jag tycker, ni kan tydligen inte det eftersom ni inte ens vågar skriva ert namn. suck alltså..
Idag var vi och firade min och systers födelsedag hemma hos familjen kalliokuljus, min andra familj, älskar er.
Det blev bestämt att vickys mamma och jag ska köpa gitarrukulele till mej imon efter skolan. Mina föräldrar kunde inte följa med till affären och jag vågar inte köpa den själv så hon följer med. *hihi*
Anledningen till att jag ska köpa en är att min gitarr känns lite jobbig att kånka på om man bara vill ha med den ett slag till kvällar kring brasan i sommar eller så, och så är det ett lite ballt ljud att kompa med ;)sjukt dålig bild men jag får välan ta en själv sedan.
tänk er brasa, sommarkväll, allsång, sweet dude!

hajk!Har haft hemskt dålig uppdatering här då jag vart på hajk torsdag till lördag som sagt.. Helt underbart kul vart det. Vi är alla bröder och systrar i kristus!


jag <3 mammi

Idag kommer min mamma hem från lasarettet. Hon har ju gjort andra operationen nu sedan hon diagnostiserades med cancer. Som sagt så har hon blivit av med cancern och det är vidunderligt bra. Sånu ska bara operationerna fixa sej också. God is good, no doubt.
Idag har även en annan bra grejj hänt, jag är nu officiellt färdig med matte A! Sen nästa vecka blir jag färdig med matte B! Vilken liten lycka, mitt liv är nog inte så hemskt endå..

matt 5:23-25 & matt 18:19-20

"Om du bär fram din gåva til offeraltaret och där kommer ihåg att din broder har något otalt med dej, så låt din gåva ligga framför altaret och gå först och försona dej med honom; kom sedan tillbaka och bär fram din gåva. Skynda dej att komma överens med din motpart medan ni ännu är på väg, så att han inte överlämnar dej åt domarenoch domaren lämnar dej åt vakten och du sätts i fängelse."
"Vidare säger jag er; allt vad två av er kommer överens om att be om här på jorden, det skall de få av min himmelske fader. Ty där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem."

Jag vill inte vara ovän med henne. Jag vill inte att hon ska tycka illa om mej. Men alla bråkar, alla snackar skit. Jag skulle så gärna vilja försona mej med henne men jag tror inte det går. Vi är på olika nivå. Inte att jag är bättre och hon sämre eller tvärtom. Utan mer att hon inte vill och inte har en anledning att försonas med mej. Men jag har en anledning att försonas med henne. Och jag måste försöka. Även om det är fett störigt. För hur har jag tänkt att jag ska kunna sprida guds ljus om jag är ovän med någon och mår dåligt?


sunkig fredtorsdag - lördag kommer bli väldigt peace! ska nämligen på hajk med bg-gänget! (nej inte blattegården)
Jag är extremt pepp! Dock borde jag kanske inte ha skrivit att det blir peace.. det blir nog mer sunk. Men det behövs ju också ibland. För om alla är lika sunkiga, varför bry sej?

vs.

alla gnäller om min hippiefrilla. vilket ska jag egentligen ha?


må gud dej välsigna på din födelsedag!

som var den andre maj..
Men vi är så upptagna i min familj att det blev bestämt att jag skulle firas idag istället. Egentligen är det ju sak samma. Det trevliga är inte presenterna, för ärligt talat blir de tråkigare presenter för varje år, pengar.. Det trevliga är att alla samlas och äter god mat och har kul. För kul har vi, min släkt är galen.. Vi äter mycket, sjunger mycket och skriker över bordet. (undrar hur det där såg ut i era huvuden nyss)
Men vad gott att jag fått leva hela sjutton år! Och vad gott att min mor kan sitta med helt frisk och inte behöver ligga inne på lasarettet med cellgifter. Det är verkligen som man brukar sjunga. jag är välsignad på min födelsedag.

the kooks


lyrics

is it possibly to be so good it's bad?
that kind of knowledge make's me sad.
I'm not saying I'm divine,
for real, I'm not even fine.

my head aches, my knees are weak,
my eyes cry like a waterleak.
so many there to dry them up,
but none can really make it stop.

as the thought crosses my mind,
this is just like a rewind.
am I really hard to deal with,
am I really hard to like?

try not to deny it,
am I to often by your side?
try not to deny it,
am I really hard to like?

my head aches, my knees are weak,
my eyes cry like a waterleak.
so many there to dry them up,
but none can really make it stop.

try not to deny it,
am I to often by your side?
try not to deny it,
am I really hard to like?

brist på area?

Satt nyss och kollade på eurovision song contest's semifinal och då utspelade sig detta samtal mellan mej och min syster:

Jag - undrar vad som hade hänt om ett land som Island faktiskt vunnit.
Malin - Ja det vore väl bra, hon är duktig.
Jag - Ja men Island är ju så litet..
Malin - haha, ja Island hade väl fått hyra en liten bit av Grönland för att få plats till artisterna och deras fans.

rosettfrisyrnu har även jag lärt mej göra en sånhär liten skapense i krullet. coolt tycker jag.
Ni ska få se en bild någon gång, lovar.
vad tycker ni om rosettfrisyren??

kommentarer (6)

Jag har fått kommentarer bara för att jag skriver om min tro. Många skriver att jag ska låta er tycka vad ni vill och sluta fjanta mig. Ni säger att jag har fel och att jag är fånig som blivit "hjärntvättad". För det första så har jag inte tvingat er till något. Jag bara tycker något. För det andra så är frågan vem som är hjärntvättad? Jag har fått höra om jesus, och i skolan hör jag något annat. Jag har valt att tro på jesus och gud. Ni däremot lyssnar bara till vad media och allmänheten säger. Vem är det då som blivit hjärntvättad? Får ni någonsing fundera över varför ni tror som ni gör? Blir ni någonsin ifrågasatta som personer för vad ni tycker? Jag tror inte det. Det får däremot jag. Jag får hela tiden tänka efter och reflektera över hur jag lever och varför. Jag vaknade inte en morgon och bestämde mig för att "nu ska jag prova på att vara kristen bara för skojs skull". Nej, att vara kristen är något jag valt för att jag är fullständigt övertygad om att det är det rätta. Det är ofta svårt och jag har många gånger fått utstå glåpord och liknande. Men vet ni vad? Det är värt det! För det finns en man som som talade om att han älskar mej. Det finns en man som dog för mej. Det finns en man som bär mej. Han heter Jesus. Och han gör allt värt det.

debatt hit och debatt dit

min mamma sitter i soffan och pratar med morfar i telefon. Min lillebror martin sitter bredvid.
"sitter du och tittar på ett debattprogram far? näeh! haha" säger mor till morfar. Martin tittar upp med ett leende och frågar "tittar han på parlamentet?"

Egentligen handlade det bara om att jag var rädd att du inte skulle vilja ha mig för alltid.


we don't need a education to save the world

I förrgår fyllde fakar 17 bast! det firades!


vad tittar micke på?


min outfit bestod av högmidjad svart kjol, vit tischa och mammas gamla svarta kavaj.
ja och bruna pumps på elva cm.

fun times love..

sjutton år i stadenanna sjuttiotalet ringde. dom ville ha tillbaka sin frisyr.

så fånigt

Pratade med min käre broder idag om en sak och han sa att han rådfrågar gud, väntar på svar innan han agerar. Det tycker jag är väldans bra. Om man är osäker (eller säker också för den delen) varför inte rådfråga en allvetande allsmäktig gud? Oprah och dr. phil släng er i väggen! Med Gud kan man ju alltid vara säker på att han vet vad som är bäst för en. Han bryr sej! och det har han visat så många gånger. inte minst på golgata. De stunder jag upplevt starkast närhet med gud är då jag verkligen bara lyssnat. De stunder då jag sagt till gud att "nu sitter jag här ett tag och lyssnar på dej". Och visst talar han! Helt fantastiska upplevelser har jag haft! Folk som inte känner mej har efter meditation med gud berättat saker om mej de omöjligt kunde veta. Och jag blev helt ställd, och upprymd. Är inte det väldans fånigt egentligen? Att jag blir förvånad att han som skapat mej, jorden och dej kan kommunicera?! Men det är det som är så bra med vår gud, han är inte en allvetande varelse som styr och ställer över oss långt bortifrån. Nej, han är en gud som är här, som vi får leva med i en relation. En gud som känner oss så väl att han räknat alla våra hårstrån på huvudet. Jesus själv bekräftade ju detta när han berättade för lärjungarna hur de skulle be. Han började bönen med, "Fader vår". Har ni tänkt på det? Han sa inte "o du store mäktige långt borta". Han pratade med gud som man ska. till en som bryr sej. Vem och vad ska jag då frukta när jag har världens skapare vid min sida? Ingenting. vilken enorm glädje!


this ain't a scene, it is an armsrase

jag förstår inte alls vartifrån ni har fått det att jag tvingar andra att bli kristna i mitt förra inlägg? jag skrev "Jag skulle bara vilja ha lite mer eftertanke. Vad är det ni firar? och hur?". Det anser i alla fall inte jag vara någon befallning?
Visst skulle jag som kristen mycket gärna vilja att alla vart det, för det tror jag är guds plan. Men jag förstår också att man bara kan bli riktigt troende genom ett eget val. Så jag tvingar verkligen ingen. Kristen blir man inte bara för att man går i kyrkan eller läser bibeln. Kristen blir man när man förstår det underbara jesus gjorde på korset, dog för oss.
Därför kommer jag fortsätta att missionera för fulla muggar och stör ni er på det så låt bli att läsa min blogg då. Det har jag inte heller befallt er att göra.


sekularisering sucks

Kom precis hem från weekendresan i dk. Sorry att jag har vart lite onåbar men det är väl bra att vara det ibland.
Var på min mammas kusins konfirmation och kunde inte låta bli att störa mej på hela jippot det vart.
För det första konfirmerades han när han var tretton vilket enligt mej är lite ungt och för det andra handlar det bara om festen och presenterna. Han fick sammanlagt tjugotvå tusen! Och han ska använda allt till datorn och sånt.. Det är ju helt sjukt.. Vad hände med att samla skatter i himlen och inte på jorden? Visst fick även jag presenter på min konfirmation men det var silverkors, biblar och andaktsböcker och sånt som man behöver och som uppmuntrar till ett fortsatt kristet liv eller så..
Min och min systers fest var liksom för att fira att vi bekräftat vår tro och för att på sätt och vis fira själva ursprunget till vår tro, jesus. tror jag. Konfirmationsfester i danmark (och nu generaliserar jag) ses mer som en rättighet för individen. Att ungdomen har rätt till en fest och "gaver". Detta har ju resulterat i att de firas även om dom inte konfirmerar sig. Dock vill jag inte säga att ungdomarna ska sluta konfirmera sig och bara ha en fest, för guds ord gör aldrig skada. Jag skulle bara vilja ha lite mer eftertanke. Vad är det ni firar? och hur?
När jag möts av sånt här vill jag bara ut och missionera! frälsa hela världen! är det inte egentligen så vi kristna borde känna hela tiden?
Jag kan komma på mej själv att jag fokuserar så mycket på mej själv. Vad det ska bli av mej, vilken utbildning jag ska välja efter gymnasiet, ska jag bli känd arkitekt? Det viktiga borde ju inte vara att göra mej känd, utan att göra Gud känd. För alla. Även nykonfirmerade danskar.

RSS 2.0